Proves de l'audició

Per valorar la seva audició, disposem de les següents proves:

 

 

Otoscòpia

Consisteix en l'exploració de l'oïda externa i la membrana timpànica mitjançant un otoscopi que ens permet apreciar qualsevol irregularitat com a taps de cera, perforacions timpàniques, dermatitis, etc.

Llindar mínim d'audició

Aquesta prova ens permet conèixer quin és el nivell mínim d'audició. Es realitza en una cabina insonoritzada i amb auriculars. consisteix a indicar a quina intensitat mínim es perceben una sèrie de sons a diferents freqüències. Amb aquesta prova aconseguim un perfil de la pèrdua auditiva segons freqüències, que ens permetrà quantificar-la

 

Llindar mínim del nervi auditiu

Aquesta prova ens permet conèixer quin és el nivell mínim d'audició del nervi auditiu. Es realitza en una cabina insonoritzada i mitjançant un vibrador col·locat a l'os que tenim just darrere del pavelló auditiu. Igual que en la prova anterior, el pacient ha d'indicar a quina intensitat mínima escolta uns sons a diferents freqüències. Amb aquesta prova aconseguim un perfil de la resposta del nervi auditiu a diferents freqüències, i ens permet valorar la pèrdua auditiva. Si no existeix cap problema d'oïda externa o mitja, el perfil d'aquesta prova ha de coincidir amb la del llindar mínim d'audició.

Preguntes freqüents

Noto que tinc problemes d’oïda? Puc venir a fer-me les proves?
Si, el nostre equip mèdic li valorarà el seu problema amb la realització de les proves pertinents.